Китайският град Шенжен организирано се превръща в световен лидер в електромобилите.

...
Китайският град Шенжен организирано се превръща в световен лидер в електромобилите.
Коментари Харесай

Всички автобуси и таксита в Шенжен минаха на ток

Китайският град Шенжен проведено се превръща в международен водач в електрическите автомобили. От 2017 година автобусният превоз в града се състои от 100% електрически транспортни средства, а от предходната година таксиметровият превоз мина към електрическо задвижване. Сега 12.5 млн. град прави всичко належащо и жителите на града да преминат към автомобили с електрическо задвижване.

Жителите на многомилионния Шенжен в Китай получават 20 000 юана (около 2500 евро), в случай че искат да си купят електрически автомобил. Помощ се дава и в случай че си купят хибрид - единствено че половината от посочената сума. 
Субсидията се ползва от предишния месец и ще продължи до 21 декември тази година - без да се лимитира броят на транспортните средства, за които ще бъде получена помощ. Всички транспортни средства са включени в програмата, без значение от ценовата категория.

Освен местните жители, програмата важи и за лица с позволение за пребиваване; китайски жители, живеещи в чужбина; жители на Хонконг, Макао и Тайван. Всички притежатели на елекрически коли могат да паркират един час гратис по улиците на града.

Резултатите от тези широкообхватни ограничения за разпространение на електротранспорта ще станат ясни към края на годината, само че се чака новите мерки да доведат до всеобщи продажби на електрически транспортни средства.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР